Pascal van Lith opent Kings Barbers

Pascal van Lith ruim 21 jaar zelfstandig ondernemer en eigenaar van Hoepelman Kappers Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch opent Kings Barbers.
Het prachtige centrum van ‘s-Hertogenbosch zal verrijkt worden met een eeuwenoud ambacht.

Zijn passie voor het vak heeft hij meegekregen van zijn vader Geert van Lith. Aan het ouderlijke huis in Berlicum bevond zich een ambachtelijke herenkapper. Ook zus Jessica van Lith trad in het vak en nam later de zaak van haar vader over.
Onder leiding van Nico Hoepelman leerde Pascal de fijne kneepjes van het vak.

Zo behaalde hij in 1994 de titel “Nationaal kampioen” in het heren vak.
De gouden Tulp, winnaar Duitsland bokaal en de Oscar van de grand Prix Parijs de la Mode ontbreken niet aan zijn onderscheidingen.
Om zijn passie door te geven heeft hij vele nationale en internationale kampioenen opgeleid.

In 2008 richtte Hoepelman Kappers een eigen academie op waar ook deze veelzijdige kapper niet mocht ontbreken. Als erkend praktijkinstructeur leidde Pascal, samen met Edwin Raaijmakers , de HKA studenten op tot Junior Kappers, die na een 2-jarige opleiding een landelijk erkend diploma in ontvangst mochten nemen. Als kwaliteitsmanager waren Pascal en Edwin ook verantwoordelijk voor trainingen waaraan vele salons behoefte hadden en in 2013 behaalde hij het certificaat Assessoren om de Proeve van Bekwaamheid te mogen beoordelen.
Hoepelman Kappers breidde zich in totaal uit tot 12 salons in Noord Brabant.

Het ambacht Barbier

In de geschiedenis is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen herenkappers en dameskappers. “Barbier” is een bekend woord waarmee in vroeger tijden een herenkapper werd aangeduid. Het woord Barbier is afgeleid van het Latijnse woord Barba, dat baard betekent. Barbieren hielden zich bezig met het scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren. Halverwege de jaren ‘80 verdween de term herenkapper en werd dit Kapper.
“Zonde !”is de mening van Pascal, want het herenvak lag voor deze ambitieuze kapper meer aan het hart.

Nu is het dan zover om zijn droom te verwezenlijken en in het hart van de Uilenburg in het prachtige ‘s-Hertogenbosch zijn Barbershop te openen. Tegenwoordig is de barbier gelukkig weer helemaal terug van weg geweest. En staat deze weer in aanzien daar waar hij moet staan: een echte ambachtsman die zijn vak met passie en klasse uitvoert. Tijden zullen worden herleefd in Kings Barbers te ‘s-Hertogenbosch.

Kings Barbers zal alleen voor mannen toegankelijk zijn. De sfeer die er gecreëerd zal worden, zegt genoeg over Pascal: Gezelligheid, muziek, stoer, sfeer, mannenpraat onder het genot van een vers gezet bakje koffie of een drankje. En natuurlijk het vakwerk leveren. Maar ook zakelijk zullen er ludieke acties zijn, zoals vader-en-zoon acties, membership cards, acties voor ondernemers van ‘s-Hertogenbosch en nog veel meer. Voor elke echte man wat wils.

Natuurlijk zal deze Barber ook het vak door gaan geven! “Deze mogelijkheden gaan wij zeker aanbieden!” aldus Pascal, de herenkapper van ‘s-Hertogenbosch. Kings Barbers zal later maar ook langer open zijn dan de normale openingstijden in het centrum.